True

Bučni mac and cheese

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    30 minut + čas pečenja

   Št. porcij:    4

Testenine, ki so lahko v obliki makarončkov, špagetov ali rezancev. Vse se super ujame s kremno omako, pripravljeno iz buče maslenke, ki po svoji teksturi in okusu kar malo spominja na zelo dobro poznan mac and cheese.

Ta verzija je v primerjavi s klasičnim mac and cheesom, ki je poln sira in smetane, vsekakor precej bolj zdrava in tudi "light" - po njej se vseeno počutiš dobro, med tem ko klasika zaradi neprimernega razmerja hranil telo močno obteži. Po klasičnih sirovih makaronih si verjetno samo še "za na kavč".

Omaka iz buče maslenke je lahka in res nima okusa po buči, za "sirni" okus pa poskrbijo kvasni kosmiči, ki jih zato nikar ne izpusti.

Kremast bučni mac and cheese je vsekakor jed, ki bo navdušila vsakogar. Da ne omenjam, kako lepo je videti!

Še to: da obrok uravnotežiš, ob njem postrezi veliko skledo solate. Lahko pa zelenje vmešaš že kar med testenine. Sama sem dodala malo ohrovta (v zakulisju smo ga pojedli več kot na sliki 😉), lahko pa dodaš recimo špinačo, čemaž ...

Pa dober tek!


potrebuješ

lonec za kuhanje
globoka ponev
peki papir, pekač in pečica
nož in deska
kuhalnica

Sestavine za bučni mac and cheese

1/2 buče maslenke
1
sesekljana čebula
2 stroka česna
1 jušna žlica prehranskega kvasa
1 skodelice domačega mandljevega mleka
1 čajna žlička prekajene paprike v prahu
1 ščep muškatnega oreščka
sol in poper po okusu


olivno olje za ponev
1/2 skodelice vode

bučni mac and cheese - Postopek priprave

1

Bučo olupiš, narežeš na koščke in razporediš po pekaču, obloženem s peki papirjem. Pečeš jo v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 20 minut (odvisno od velikosti kosov).

2

V loncu za kuhanje zavreš vodo, osoliš in skuhaš testenine glede na navodilo na embalaži. 

3

V ponvi na malo olja popražiš sesekljano čebulo in česen, da rahlo postekleni.

4

Dodaš pečeno bučo, začimbe in vse skupaj dobro premešaš.

Na nizki temperaturi pražiš nekje 10 minut, da se vsi okusi dobro premešajo. Vmes zaliješ z malo vode. 

5

Popraženo mešanico do gladkega zblendaš in po potrebi še malo začiniš. Če je omaka pregosta, jo lahko zaliješ z malo vode.

SERVIRANJe

Skuhane testenine vmešaš v bučno omako in vse skupaj dobro premešaš.

Čez po želji posuješ z malo čilija.

Ne pozabi na sveže zelenje, ki ga lahko vmešaš kar v testenine, ali pa postrežeš zraven.

Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.