True

Juha iz cvetače romanesco

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    30 minut

   Št. porcij:    4

Romanesco cvetača je vrsta cvetače, ki mogoče ni tako zelo poznana ali pa bolje rečeno ni tako pogosto na naših jedilnikih. Prepoznaš jo po njenih značilnih

Preizkusi tole varianto kremne juhe, ki ti bo polepšala dan in te prijetno pogrela. Juha iz cvetače romanesco vsebuje še por in bel fižol, da te ravno prav nasiti in je omamno kremna.

slika recepta - cvetačna juha, servirana v lepi keramični skodelici, posuta z zelišči, v ozadju cvetača romanesco


potrebuješ

lonec za juho
nož in deska
blender
kuhalnica
merilne skodelice

Sestavine za juho

1 romanesco cvetača
1 por
skodelica kuhanega belega fižola
1 liter jušne osnove ali vode


sol in poper po okusu
1 ščep muškatnega oreščka
1 ščep timijana in majarona


olje

Juha iz cvetače romanesco - Postopek priprave

1

Por narežeš na kolobarje.
Cvetačo narežeš na manjše cvetke.

2

Na olju prepražiš por, da malo postekleni. Dodaš bel fižol in cvetačo ter še malo popražiš. Zaliješ z jušno osnovo in začiniš.
Kuhaš okrog 20 minut, da se zelenjava zmehča.   

3

Juho spasiraš do gladkega.

SERVIRANJe


Serviraš v skodelice in po želji po vrhu naribaš še malo muškatnega oreščka ter potreseš s sesekljanim peteršiljem.  


slika recepta - cvetačna juha, servirana v lepi keramični skodelici, posuta z zelišči, v ozadju cvetača romanesco
Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.