True

Porova juha s koromačem

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    30 minut

   Št. porcij:    4

Porova juha, ki smo ji za popestritev okusa dodali koromač, da je juha na koncu bolj kremna in hranilno bogatejša pa še bel fižol. Prava topla poslastica za sredi dneva ali večerjo.  

slika recepta - porova juha, servirana v lepi keramični skodelici, posuta z začimbami in mikrozelenjem, zraven je žlica


potrebuješ

lonec za juho
nož in deska
blender
kuhalnica
merilne skodelice

Sestavine za juho

1 gomolj koromača
2 pora
skodelica kuhanega belega fižola
1 liter jušne osnove ali vode


sol in poper po okusu

naribana lupinica 1/2 limone


olje

Postopek priprave

1

Por in koromač narežeš na kolobarje.

2

V loncu na olivnem olju popražiš por, da malo postekleni. Dodaš koromač, fižol in začimbe. Vse skupaj zaliješ s tekočino. Po potrebi še malo začiniš in kuhaš nekje 20 minut, da je zelenjava kuhana. Na koncu dodaš še naribano limonino lupinico. 

3

Juho spasiraš do gladkega. Porova juha s koromačem je gotova!

SERVIRANJe


Juho serviraš v skodelice in po želji potreseš z dodatki, semeni in naribano limonino lupinico. 

Predlogi za posipe:
- pražena semena,
- kalčki ali mikrozelenje,
- fižol,
- začimbe, 
- limonina lupinica.

slika recepta - porova juha, servirana v lepi keramični skodelici, posuta z začimbami in mikrozelenjem, zraven je žlica
Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.