True

bučni kruhki z mandljevim namazom

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    40 minut + čas vzhajanja in pečenja

Majhne žemljice oziroma kruhki, katerih oblike niso pomembne, saj je njihov okus tisto, kar res šteje.

So ravno prav veliki, da so z mandljevo-čokoladnim namazom lidealni za zajtrk ali prigrizek - tako za otroke kot tudi odrasle.

V primeru, da jim ne dodaš sladkega namaza, so lahko odličen dodatek k raznim enolončnicam ali pa kot tapas prigrizki, ki jih lahko postrežeš gostom. 

bučni kruhki z mandljevim namazom


potrebuješ

skleda za mešanje
merilne skodelice
kuhalnica
pečica
peki papir

Sestavine za bučne kruhke

3 skodelice bele pšenične moke
1,5-2 dl tople vode
2 čajni žlički suhega kvasa
1 čajna žlička kokosovega sladkorja
1 ščep soli
1 /2 skodelice bučnega pireja
2 jušni žlici olivnega olja

recept bučni kruhki - Postopek priprave

1

V skodelici dobro zmešaš kvas, nekaj žlic tople vode in sladkor. Pokriješ z krpo in pustiš, da kvas reagira in podvoji svojo količino. 

2

V skledo vsuješ moko, dodaš narasel kvasec in počasi pričneš mešati, da se kvasec lepo vmeša med moko. 

3

Nato dodaš bučni pire, olje in sol ter vse skupaj dobro pregneteš v kepo testa.

Pokriješ s krpo in pustiš vzhajati, da testo podvoji svojo količino. Če želiš proces malo pohitriti, lahko testo vzhajaš v pečici, nastavljeni največ na 50ºC ali na posebnem programu za vzhajanje. 

4

Iz vzhajanega testa oblikuješ majhne kroglice in jih polagaš na pekač, obložen s peki papirjem. 

5

Kruhke pečeš na 180ºC od 20-25 minut (odvisno od velikosti), da pričnejo dobivati rahlo zapečeno skorjico.

Peden jih vzameš ven, narediš test z zobotrebcem ali so res pečeni. 

potrebuješ

merilne skodelice
blender

Sestavine za mandljev namaz

2 jušni žlici mandljevega masla
1 jušna žlica bučnega pireja
čajna žlička kokosovega sladkorja
čaajna žlička kakava v prahu

recept mandljev namaz - Postopek priprave

1

Vse sestavine zmešaš v skodelici, da dobiš gladek namaz.

Količino sestavin za namaz lahko tudi podvojiš. V tem primeru ga hraniš v zarptem kozarčku v hladilniku do 4 dni.


namig


Na bučne kruhke lahko namažeš tudi razne slane namaze.

Meni je super tahinijev namaz, ki mu dodam malo indijskih začimb ali vsaj čilija v prahu. 

Vedno pa se prileže tudi tak ali drugačen humus :)

bučni kruhki z mandljevim namazom

bučni pire je del pumpkin spice paketa! 

Klikni na gumb in si privošči svoj pumpkin spice paket:

pumpkin spice paket

Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.