Čas priprave: 50 minut
Kombinacija maka, limone in olivnega olja v biskvitu. Si kdaj pomislila na to? Naj ti povemo, da je odlična!
Limonina glazura pa temu veganskemu kolaču doda še dodaten okus in svežino.
Limonin kolač z makom in limonino glazuro si privošči kot prigrizek ob čaju ali pa ga razreži in ponudi otrokom (če jih imaš). Našim je zelo všeč. :)
potrebuješ
skleda za mešanje |
kuhalnica |
merilne skodelice in žlice |
Sestavine za kolač
2 | skodelici | pirine moke |
1 | čajna žlička | sode bikarbone |
1 | čajna žlička | pecilnega praška |
3 | jušne žlice | mletega maka |
1/2 | skodelice | javorovega sirupa |
1/3 | skodelice | olivnega olja |
1/4 | skodelice | limoninega soka |
1 | ščepec | soli |
1 | skodelica | rastlinskega mleka |
1 |
|
limona (lupinica) |
Postopek priprave
Vse suhe sestavine zmešaš v eni skledi, vse mokre sestavine pa v drugi. Mokre sestavine vliješ v suhe in vse skupaj dobro zmešaš.
Testo vliješ v pekač za šarkelj in pečeš na 180 °C 40-45 minut.
Pečenega ohladiš v pekaču.
potrebuješ
skodelica za mešanje |
metlica in žlica |
merilne skodelice in žlice |
Sestavine za glazuro
2 | jušni žlici | limoninega soka |
1 | limona (lupinica) | |
1 | jušna žlica | kokosovega olja |
1/2 | skodelice | javorovega sirupa |
3/4 | skodelice | sladkorja v prahu |
Postopek priprave
Vse skupaj dobro zmešaš v gladko glazuro.
SERVIRANJe
Kolač vzameš iz pekača in še vročega preliješ z glazuro.
Limonin kolač z makom in limonino glazuro je pripravljen!
Super se poda zraven čaja, kave oziroma katerihkoli napitkov.
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.