True

Dobrodošli v tečaju!

 
 

Dobrodošli v tečaju!

Dobrodošla/-el v spletnem tečaju (lahko mu rečemo tudi delavnica) Rastlinski prelivi, namazi in pomake.

Veseli me, da te zanima izdelava domačih rastlinskih dobrot! Morda rastlinsko kuhaš že dolgo ali pa šele začenjaš - v vsakem primeru sem prepričana, da ti bo ta spletni tečaj odprl nova obzorja, predvsem seveda kar se tiče izdelave domačih prelivov, namazov in pomak.

Komaj čakam, da se poglobiš v tečaj in začneš v svojih receptih uporabljati sestavine, kot so beli fižol, artičoke, meta, tahini, avokado, špinača … in ne več le čičerike za humus in kakšnih oreščkov za maslo iz oreščkov. :)

Zanimivi, okusa polni prelivi, namazi in pomake so tisti element, ki na jed res odločilno vpliva. Sendvič ali wrap brez namaza, krompirček brez pomake, solatna skleda brez preliva - sliši se pusto in dolgočasno, kajne?

Prav zato sama že vrsto let tem trem “dodatkom” posvečam posebno pozornost. Od njih je namreč pogosto odvisna celotna izkušnja posamezne jedi.

No, ne izgubljajmo časa in besed.

Vabim te, da začneš in se prepričaš kar sam/a. Želim ti obilo užitka!

Aleksandra


Struktura tečaja

Tečaj temelji na video razlagah in prikazih - oziroma na teoriji in praksi.

Vse informacije najdeš v videih (razlage, recepte, primere uporabe), so pa pod vsakim videom povzete še v pisni verziji.

Za lažjo organizacijo je tečaj razdeljen na 3 glavne tematske sklope:

  1. prelivi,

  2. namazi in

  3. pomake.


V vsakem tematskem sklopu

  • najprej povem nekaj teorije, delim s tabo razmerja, trike, ideje, nasvete in priporočila;

  • nadalje pa te čaka še zbirka mojih najljubših receptov, ki omogočajo pripravo res okusnih in drugačnih končnih jedi, nad katerimi so vsi navdušeni;

  • za vsak recept podam še nekaj predlogov za uporabo in kombiniranje z drugimi jedmi; omenim tudi možnosti za zamenjavo posameznih sestavin.

Vsi recepti so unikatni in jih nisem delila še nikjer.

Vsa vsebina (teorija in recepti) je zbrana tudi v .pdf dokumentu, ki si ga lahko preneseš tukaj. Lahko ga tudi natisneš in ga imaš tako vedno na voljo, lahko pa se vedno vračaš sem, v ta tečaj, ki je tvoj za vedno.

PRIPRAVA SESTAVIN IN NAKUPOVALNI LISTEK

Tako kot vedno sta priprava oziroma shramba sestavin ključnega pomena. Dobro založena shramba je ključ do uspeha, saj na ta način lahko preliv, namaz ali pomako pripraviš kadarkoli želiš. 

Shramba sestavin naj bo organizirana po sklopih in po potrebi ustrezno označena. Ali sestavine shranjuješ v zaprtih posodicah, steklenih kozarcih ali originalni embalaži niti ni tako zelo pomembno - važno je, da se ti dobro znajdeš in točno veš, kateri prostor v kuhinjski shrambi je namenjen čemu. 

V pomoč naj ti bo ta nakupovalni listek (za prenos klikni povezavo).


Ko boš pripravljen/a, začni s 1. tematskim sklopom - to so solatni prelivi.

Prikazi
439 Total Views
8 Members Views
431 Public Views
Deli na socialnih omrežjih
Deli povezavo
Use permanent link to share in social media
Share by mail

Prosim login to share this webpage by email.