True

NAŠE NAJLJUBŠE knjige, ki so nas zaznamovale

Avtor: Eva, Polona, Aleksandra

Deli s prijatelji

Ne glede na to, kako so naši urniki natrpani, skušamo vedno najti čas za branje. In seznam dobrih knjig je za nas vreden več kot marsikaj. Mogoče nam jo uspe prebrati v nekaj mesecih, mogoče v nekaj urah, vendar na koncu šteje le to, kaj knjiga doprinese v naše življenje. 

Na koncu ti izdamo kratek trik, ki ga lahko preizkusiš tudi sama: kako najti čas za branje. S tem trikom ti lahko uspe prebrati veliko večjo količino knjig, kot si jo vajena.

Kako več brati? Tako kot Aleksandra si uredi bralni kotiček.


To je seznam naših najljubših knjig, ki so nas zaznamovale


... in priporočamo jih tudi tebi!

Gre za priznana dela pomembnih avtorjev, ki ti bodo spremenile življenje in ti pomagale, da znova najdeš pot nazaj k sebi.


  • Miguel Ruiz: Štirje dogovori

V knjigi so predstavljeni štirje dogovori, ki zajemajo iz zakladnice starodavne tolteške modrosti. Prepričljivo nas vodi po poti k novemu izkustvu svobode resnične sreče in ljubezni.

  •  Paulo Coelho: Alkimist

V knjigi sledimo popotovanju pastirja Jakoba, ki se iz iskanja materialnih dobrin spremeni v odkrivanje zaklada, ki ga nosimo v sebi. Jakobova vsebinsko bogata, ganljiva pot, ki v sebi skriva pomemben moralni nauk, je pričevanje o neizčrpni moči sanj, ki nam lahko spremenijo življenje, in o tem kako pomembno je prisluhniti svojemu srcu.

  • Robin S. Sharma: Menih, ki je prodal svojega ferrarija

Zanimiva kombinacija napol pravljične zgodbe in napotkov, kako izboljšati svoje življenje. Knjiga ponuja kup praktičnih napotkov in preprostih nasvetov, kako izboljšati svoje življenje; med drugim kako postati bolj pogumen, uspešen in discipliniran, kako na življenje gledati bolj pozitivno, kako poskrbeti za boljše medsebojne odnose in kako izkoristiti vsak trenutek življenja.

Niti slučajno ni klasičen priročnik za osebnostno rast, ki vsebuje goro teorije. Gre za veliko praktičnih nasvetov skozi zgodbo. 

  • Eckhart Tolle: Zdaj! (The power of now), za napredne bralce pa še Nova zemlja (New Earth)

Zdaj! - Resnično tvoj je samo ta trenutek ni le knjiga, saj odpira vrata v prostranstva, ki jih zgolj besede ne morejo ujeti. Njeno vsebino je namreč potrebno doživeti in na tej poti nam avtor pomaga s kratkimi in zgovornimi besedili, ki so kot nekakšna besedna meditacija, hkrati pa nas učijo, bogatijo in vzpodbudijo k razmišljanju.

Nova zemlja pa je nadaljevanje knjigi Zdaj!, ki bralca popelje k spoznanju, da je za samouresničenje odločilno preseganje na egu temelječega stanja zavesti. To nastopi, ko ozavestimo svojo pravo naravo in spoznamo svoje notranje Bitje. To stanje zavesti različni nauki in filozofije imenujejo razsvetljenje, odrešenje, prenehanje trpljenja, osvoboditev ali prebujenje.

  • Joe Dispenza: Postanite brezmejni (Becoming supernatural)

Eden najuspešnejših piscev Joe Dispenza se v svoji novi knjigi opira na raziskave, ki jih je opravljal od leta 2012 naprej in v katerih je odkrival, kako običajni ljudje počnejo neobičajne stvari, da bi spremenili sebe in svoje življenje. Vredno branja!

  • Susan Forward: Strupeni starši 

V knjigi Strupeni starši je ameriška psihoterapevtka Susan Forward pod drobnogled vzela odnose med starši in otroki. Ta odnos je temelj, na katerem otrok gradi odnose z drugimi ljudmi in predvsem lastno osebnost.

  • Sahara Rose: Eat feel fresh

Ta knjiga je zdravilo že sama po sebi. Namreč Ayurveda uči, da pravilna prehrana zdravi. In v tej knjigi najdeš zakaj, kako in kaj. Vsebuje cel kup receptov, z zanimivimi triki in klasičnimi pristopi. Še posebej zanimivo in pomembno je poglavje, ki uči in opozarja na prehrano za zdravo črevesje.


Kako najti več časa za branje; knjiga in skodelica kave v postleji


NAMIGI: Kako najti več časa za branje?

Ker vemo, kako hitro čas beži in kako hitro nam zmanjka časa za marsikaj, na koncu vedno zmanjka časa za branje. Da lahko tudi ti več prebereš, s tabo delimo, kako uspeva nam.

1. Bralni kotiček

Aleksandra pravi, da je njene navade najbolj spremenil bralni kotiček, ki si ga je uredila posebej s tem namenom (prva slika). Ko ga vidi, jo takoj spomni na branje - zato si pogosto med popoldansko pavzo ob kozarcu kombuche namesto skrolanja raje privošči nekaj navdihujočega, pomirjujočega branja.

2. Majhna in obvladljiva količina strani na dan

Eva je v svoje življenje v tem letu prinesla preprosto pravilo, ki se ga poskuša čim bolj držati. Vsak dan poskuša prebrati vsaj 10 strani. To preprosto dejanje ji vzame le nekaj minut in vendar se velikokrat zgodi, da iz 10 strani nastane 20. Seveda pridejo tudi dnevi, ko ne prebere niti ene strani, in tudi to je v redu.

3. Branje kot del vsakodnevnega urnika

Polona pa si je v svoj koledar vsak dan v urnik vključila 30 minut za branje. Najprej si je postavila to v svojo večerno rutino, zadnje nekaj tednov pa je to prestavila na jutranji čas. Torej 30 min prej vstane in še v postelji z malo lučko ali na tablici bere.

Imaš še ti kakšen nasvet, kako najti več časa za branje?

ženska bere knjigo in sedi


KAJ PA NAJRAJE BEREŠ TI? KATERA KNJIGA JE ZAZNAMOVALA TEBE?

Verjetno ni naključje, da si se znašla ravno na tem članku in upamo, da na njem najdeš nekaj zase. Vesele bomo, če še ti deliš z nami, katera je bila tvoja najljubša knjiga, kaj rada bereš, katera knjiga te je zaznamovala ...

Povej nam, katere knjige ne smemo spregledati, in skupaj bomo ustvarile seznam obveznega branja. Svoj predlog lahko zapišeš kar v komentar spodaj. Veselimo se prav vseh idej!

Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.