True

pogoji in pravila poslovanja

Podatki o podjetju 

Ayatana d.o.o. (Gutsy)
Alpska cesta 43 
4248 Lesce 
Slovenija 
Davčna številka: SI31868134 
Matična številka: 7191766000 
E-poštni naslov: hello@gutsy.si
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). 

Splošni pogoji

Ta dokument se nanaša na spletišče gutsy.si, ki ga upravlja podjetje Ayatana d.o.o.
Gutsy je blagovna znamka podjetja Ayatana d.o.o.
Skozi celoten dokument se izrazi “mi”, “nas”, “naše” nanaša na podjetje Ayatana d.o.o.

Vrste uporabnikov 

Z registracijo na spletni strani www.gutsy.si postanete član Gutsy spletne skupnosti. Nakup v spletni trgovini lahko opravite kot registriran član ali kot gost s hitrim nakupom. 
Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu. 

Dostopnost informacij 

Ayatana d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:  
- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta), 
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), 
- dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
- pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave), 
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in druge stroške, 
- način plačila in dostave, 
- časovno veljavnost ponudbe, 
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 
- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. 

Cene 

Vse navedene cene v spletni trgovini so v EUR ter veljajo v trenutku oddaje naročila. 
Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod v tem dokumentu navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrjenem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

Načini plačila 

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:  
- po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja, 
- s kreditno kartico (Visa, Mastercard) ali 
- s PayPal. 
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kadar želi odstopiti od nakupa in produkte vrniti, če je to potrebno in mogoče. 

Postopek nakupa 

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno vstopite v spletno trgovino. 
Ko najdete produkt, ki ga želite naročiti, določite količino izdelkov in kliknite »Dodaj v košarico«. Ko vaše naročilo vsebuje število izdelkov, ki jih želite kupiti, se prijavite, če želite nadaljevati, ali pa se registrirajte, če prvič opravljate nakup v naši spletni trgovini. V spletni trgovini lahko opraviti nakup tudi brez registracije. Nato vpišite svoje podatke za plačilo, ponovno preverite svoje naročilo in v zaključni fazi potrdite nakup. 

Koraki procesa nakupa

1. korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico. Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb (»Dodaj v košarico«). Izdelki so razvrščeni po kategorijah, poiščete jih lahko tudi s pomočjo iskalca. Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na sliko izdelka. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. 
Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno odstranite oziroma spreminjate količino. 

2. korak – izbira plačilnega načina in dostave (registracija, vnos naslova za plačilo in dostavo). Če ste registrirani uporabnik, vpišite svoje uporabniško ime in geslo v za to namenjeni polji. Neregistrirani uporabniki izpolnite obrazec »Podrobnosti o plačniku«, kjer so polja označena z zvezdico (*) obvezna. Vnos svojih podatkov potrdite s klikom na gumb »Zaključi nakup« – še prej pa izberete bodisi plačilo na TRR po predračunu ali plačilo s kreditno kartico oziroma preko PayPal-a. Potrdilo o uspešno poslanem naročilu boste prejeli na vaš e-naslov. 

Pošiljanje produktov 

Ponudnik bo uporabniku po elektronski pošti poslal voucher za naročen produkt. Plačane izdelke pa mu bo preko izbrane dostavne službe poslal na naslov za dostavo. 

Račun 

Račun za kupljene izdelke in storitve boste prejeli bodisi skupaj s paketom z kupljenim blagom ali na elektronski naslov. Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa. 

Reklamacije

Podjetje Ayatana d.o.o. se zavezuje, da bo upoštevalo vse reklamacije, ki jih bo prejelo pisno ali po elektronski pošti (hello@gutsy.si) v 14-dneh od izdanega računa. 
V kolikor podjetje Ayatana d.o.o. ne more stranki zadovoljivo izboljšati oziroma zamenjati storitve/ produkta, bo kupnino vrnilo najkasneje v roku 10-ih dni po prejemu reklamacije.

Veljavnost akcijske ponudbe 

Rok veljavnosti akcije je naveden ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo. 

Veljavnost ponudbe 

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila, kar pomeni, da je naročilo dobilo status v pripravi. Vse cene so navedene v EUR. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo za nakupe v spletni prodajalni. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. 

Varnost 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. 

Varovanje osebnih podatkov 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh kupcev spletne trgovine https://gutsy.si/shop, pri kupcih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum nakupov in arhiv komunikacije s ponudnikom. 
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Ponudnik bo osebne podatke izbrisal v zakonsko določenem roku. 
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. 

Pritožbe in spori 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. 
Kupec ima v takšnem primeru možnost uporabe storitve ‘Spletno reševanje potrošniških sporov, ki jo najde na naslovu: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL 


Pravno obvestilo 

To pravno obvestilo zadeva vsakogar, ki obišče predmetno spletno mesto (v nadaljevanju uporabnik), zato priporočamo, da si ga natančno preberete.

Predmet tega pravnega obvestila se nanaša na vsebino in grafične elemente spletne strani www.gutsy.si. To spletno mesto in njegova celotna vsebina skupaj z grafičnimi elementi so last podjetja AYATANA, d. o. o.

Uporabnik tega spletnega mesta se obvezuje, da bo ob njegovem obisku in uporabi upošteval tukaj navedena pravila in pogoje, prav tako pa tudi zakonska določila o avtorskih in drugih intelektualnih pravicah in lastninski pravici. Predmetnih spletnih strani se ne sme uporabljati za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Vsebine teh spletnih strani ni dovoljeno prenesti in natisniti v komercialne namene. Prepovedano je kakršnokoli spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, izdelkov ali storitev, ki so del teh spletnih strani, razen v primeru predhodnega pisnega dovoljenja lastnika strani. Izjemoma lahko uporabniki reproducirajo del vsebine na spletni strani, če navedejo spletno stranwww.gutsy.si kot vir ter dodajo ustrezno spletno povezavo.

Za nastale poškodbe lastnine oziroma predmetov, Ayatana d.o.o. ne odgovarja. Vsi programi se izvajajo na lastno odgovornost, v primeru poškodb ne odgovarjamo. Vse programe izvajate prostovoljno in se zavezujete k temu, da ste sami odgovorni za dejanja. Pred uporabo programa se posvetujete s svojim zdravnikom ali fizioterapevtom. Jedilniki in svetovanje o prehrani so le informativne narave. Jedilniki so zgolj simbolični, zato se najprej posvetujte z zdravnikom ali nutricionistom o njihovi uporabi. Vse prikazane vaje in recepte izvajate oziroma delate po lastni presoji in na lastno odgovornost, predlagamo pa, da se še zlasti v primeru starih poškodb ali kakršnihkoli težav z zdravjem pred izvajanjem aktivnosti iz programa posvetujete s strokovnjakom s področja (zdravnikom, nutricistom, fizioterapevtom itd.).

Vsi uporabniki spletnega mesta objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Z izjemo primerov, ko odgovornosti za škodo po zakonu ni mogoče omejiti ali izključiti, AYATANA, d. o. o., ter katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastajanju teh spletnih strani, ne odgovarja za nikakršno škodo, pa naj bo ta posredna, neposredna, posebna ali slučajna, ki bi zaradi kakršnegakoli razloga nastala zaradi uporabe tega spletnega mesta.

AYATANA, d. o. o. v nobenem primeru ni odgovorna uporabniku za posredno ali neposredno škodo, do katere bi lahko prišlo zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe teh spletnih strani ali povezav na njih. Proizvodi, storitve in vse informacije, vključene na teh spletnih straneh ali ki so z njih dosegljive, so na voljo takšne kot so prikazane in so zgolj informativne narave. AYATANA, d. o. o. si pridržuje pravico, da spremeni, prilagodi, nadomesti ali izbriše katerokoli vsebino ali da omeji dostop oz. ne nadaljuje razvoja in prikazovanja teh spletnih strani, tudi brez vnaprejšnje najave. Prav tako AYATANA, d. o. o. ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli izgubo, motnjo ali okvaro vaših podatkov ali vašega računalnika, do katere bi prišlo z uporabo gradiva, prenesenega s tega spletnega mesta, oziroma ne prevzema odgovornosti v zvezi z morebitnimi težavami, ki bi utegnile nastati z ali zaradi uporabe teh spletnih strani ali z njimi povezanih strani.

To spletno mesto lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Slednja delujejo neodvisno od naših spletnih strani, zato za vsebino ali uporabo povezanega spletnega mesta ne odgovarjamo. Pri napotitvi preko povezav na druga spletna mesta AYATANA, d. o. o. ne prevzema odgovornosti za njihovo vsebino ali pravilnost delovanja. Povezana mesta imajo morda lastna pravna obvestila in/ali pravilnike o zasebnosti. Priporočamo vam, da si jih ob obisku povezanih mest ogledate.

Vsebina tega spletnega mesta je informativne narave. AYATANA, d. o. o. ne zagotavlja, da bodo informacije, objavljene na tem spletnem mestu, vedno celovite, popolne in ažurne. Spletne strani lahko vsebujejo tiskovne ali druge napake, možni pa so tudi nepooblaščeni dodatki, izbrisi in spremembe, ki so jih izvedle tretje osebe.


V kakršnikoli obliki je prepovedano prikazovanje ali uporaba blagovne znamke ali logotipa AYATANA, d. o. o. ali blagovne znamke Gutsy brez predhodnega pisnega dovoljenja.


Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb in popravkov teh pravil in pogojev kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Ob vsaki posodobitvi bo spremenjen datum na dnu teh pogojev.


IZJAVA O ZASEBNOSTI

Te določbe urejajo zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, ko se naročite na naše e-novice.

V podjetju AYATANA, d. o. o. spoštujemo vašo zasebnost in pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravnamo skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.


Upravljalec

Upravljalec vaših osebnih podatkov je:

Naziv: Ayatana, d. o. o.

Naslov: Alpska cesta 43, 4248 Lesce

Elektronski naslov: hello@ayatana.eu


Z naročilom na naše e-novice nam posredujete naslednje osebne podatke: elektronski naslov, ime in priimek. Podatke potrebujemo za izpolnitev namena – pošiljanje e-novic. Vaše podatke obdelujemo z vašim soglasjem. Z namenom izboljšave naše ponudbe obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje podate na način, da ob naročilu na e-novice obkljukate možnost, da se strinjate, da vam lahko na vaš izbrani elektronski naslov pošiljamo e-novice.

V kolikor želite osebne podatke spremeniti ali izbrisati iz naše evidence, nam pošljite elektronsko sporočilo na e naslov: hello@ayatana.eu, mi pa jih bomo nemudoma izbrisali. Prav tako lahko vedno prekličete soglasje oz. ga kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Vaše podatke bomo hranili za čas uresničitve namena – pošiljanja e-novic oz. do vašega preklica.


Nazadnje posodobljeno: Lesce, 18. 3. 2021

Pravila nagradnih iger na družabnih omrežjih portala Gutsy.si

Podjetje Ayatana d.o.o. je 4. februarja 2021 sprejelo PRAVILA NAGRADNIH IGER (t. i. giveaway) na Facebook in Instagram profilu @gutsy.si.


1. člen

Po teh pravilih prireja Ayatana d.o.o., Alpska 43, 4248 Lesce (v nadaljevanju: Ayatana), nagradne igre oz. nagradne igre v reklamne namene na področju Republike Slovenije.


2. člen

Nagradne igre potekajo v obliki objav na Instagram profilu Gutsy.si (@gutsy.si, dostopen na naslovu https://www.instagram.com/gutsy.si/?hl=en) in Facebook profilu Gutsy (@gutsy.si, dostopen na naslovu https://www.facebook.com/gutsy.si).Nagrade posamezne nagradne igre so navedene v sami objavi, prav tako tudi mehanika podeljevanja nagrad.


3. člen

Žrebanje ni javno in poteka v prostorih Ayatane d.o.o., Alpska 43, 4248 Lesce. Žrebanja se izvajajo z naključnim žrebom.


4. člen

V nagradni igri sodelujejo vsi državljani Evropske unije, ki bodo v skladu z navodili v posamezni objavi oddali svoj komentar. Ena oseba lahko zapiše več komentarjev, a lahko prejme samo eno nagrado. Nagrajenec je o prejemu nagrade obveščen preko zasebnega poštnega predala njegovega Instagram ali Facebook profila najkasneje v 48 urah od v objavi določenega datuma in nagrado prevzame v skladu z nadaljnjimi navodili posamezne objave. Če se v roku enega tedna od datuma prejema obvestila ne javi s popolnimi podatki, mu nagrada ne pripada. Nakup ni pogoj za sodelovanje. Stranka nima pravice za nagrado zahtevati kateregakoli izdelka ali zneska v enaki protivrednosti. Vsi sodelujoči s sodelovanjem v nagradnih igrah dovoljujejo, da podjetje Ayatana d.o.o. njihove vtise, mnenja in slike, poslane preko internih kanalov, uporabi pri nadaljnji komunikaciji na vseh komunikacijskih kanalih.


5. člen

Nagrajenec je po zakonu o dohodnini davčni zavezanec, zato je pred prevzemom nagrade dolžan predložiti svojo davčno številko, če vrednost nagrade presega 42 EUR. Akontacijo dohodnine plača Ayatana d.o.o. Udeležence, ki bodo nagrajeni, organizator opozarja, da obstaja možnost, da bodo ne glede na prejšnji stavek zaradi prejema nagrade lahko razporejeni v višji dohodninski razred.


6. člen

OSEBNI PODATKI

Osebne podatke - ime, priimek, naslov, davčno številko (le v primeru vrednosti nagrade nad 42 €) in elektronsko pošto - bo obdelovalo podjetje Ayatana d.o.o., Alpska cesta 43, 4248 Lesce.

Zbrane osebne podatke (navedene zgoraj) bo podjetje uporabljalo za namene:

 • Obveščanja nagrajenca o poteku nagradne igre.

 • Obveščanja nagrajenca o prevzemu nagrade.

 • Odmero dohodnine za nagrajenca pri nagradi, ki presega vrednost 42 EUR.

Organizator se zavezuje, da bo osebne podatke, zbrane v okviru te nagradne igre, varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679) ter posamezniku, čigar osebne podatke obdeluje, zagotavljal naslednje pravice:


 • Pravica, da od Ayatana d.o.o., Alpska cesta 43, 4248 Lesce (upravljavec) kadarkoli zahteva:

  • Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:

  • namene obdelave,

  • vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki,

  • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za

  • določitev tega obdobja.

  • informacijo o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

 • Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določi sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahteva drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahteva, lahko podjetje zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

 • Popravek napačnih osebnih podatkov.

 • Omejitev obdelave, kadar:

  • oporeka točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,

  • je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe,

  • upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih jaz potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov

 • Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.

 • Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujem drugemu upravljavcu, ne da bi me prvotni upravljavec pri tem oviral.

 • Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.

 • Da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Pravica, da zoper upravljavca vloži pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.


Postopek uveljavljanja pravic. S sodelovanjem v nagradni udeleženec potrjuje, da je seznanjen z naslednjimi trditvami:


Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov hello@ayatana.eu ali hello@gutsy.si. Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve. Upravljavec zbirke osebnih podatkov je organizator nagradne igre – Ayatana d.o.o., Alpska cesta 43, 4248 Lesce.


8. člen

V primeru sporov, ki nastanejo v zvezi z nagradnim žrebanjem, je pristojno sodišče v Ljubljani.


9. člen

Vse morebitne reklamacije v zvezi z nagradno igro ter v zvezi z nagradami lahko pošljete na elektronski naslov hello@ayatana.eu ali hello@gutsy.si.


10. člen

Organizator lahko spremeni ta pravila, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. Pravila in spremembe pravil bodo objavljena na povezavi, ki je podana na uradnih profilih na družbenih omrežjih portala Gutsy (@Gutsy.si na Facebooku in Instagramu).


11. člen

Pravila veljajo od 4. 2. 2021 do preklica.


Lesce, 4. 2. 2021, Ayatana d.o.o.