True

Zgodba o njih. in z njimi. Kristali...

Avtor: Polona

Deli s prijatelji

Kamni. Od nekdaj so mi bili posebni. Tista “neživa” narava, so nas učili na urah biologije. 

A meni so bili od nekdaj fascinantni, ljubi, dragi in zelo živi. Nosila sem jih po žepih, torbicah, nosila domov iz raznolikih dogodivščin, potovanj. Nosili so zgodbe, nosili so občutke, barve, čustva, bi lahko rekla. In niso nosili zgolj mojih zgodb in občutkov, čutila se je tudi njihova energija. 

Le zakaj so me že takrat pritegnili? Morda danes vem odgovor. 

Nedragi, poldragi ali dragi kamni. Zame neprecenljive vrednosti - absolutno ne po materialni vrednosti, temveč po vrednosti zame. Kristali. Poznamo jih res veliko. Različnih oblik, materialov, lastnosti.

Pravijo, da kristal izbere tebe.

In ne obratno. Moja zgodba s kristali in zanimanjem za njih se ni zgodila naenkrat, dogajala se je postopoma, čeprav se mi zdi, da se jih šele v zadnjem času šele resnično zavedam. 

In njihovega vpliva ter učinka name.

Kristali so res nekaj posebnega. Spoznavam jih, zaznavam in začenjam čutiti. In vleče me v njihov svet. Imajo moč, imajo energijo, imajo povezavo z naravo. In ravna ta povezava med delovanjem univerzuma in nami me vleče k njim. Imajo energijo, ki jo oddajajo navzven.

In čuti se jih. 

Kristali oz. minerali, kot jim vsesplošno lahko rečemo, so združek mineralnih snovi in kamnin. Ločimo jih glede na izvor in lastnosti, o kristalih pa govorimo, ko trdna snov ostane v pravilni kristalni obliki in pravilni barvi. 

Kristali nastajajo še danes. V rudnikih, pri vulkanskih izbruhih globoko v zemlji, v zemeljskih razpokah. Na različnih koncih sveta. 

Danes so vsakodnevno z menoj. Nosim jih po žepih, torbicah, celo v denarnici ga imam. Nekateri mi pomagajo pri meditaciji, z drugimi se kdaj pa kdaj kar pogovarjam, tretje vzamem s seboj na poslovni sestanek. Vsi me podprejo in zdravijo mene in moje najbližje. Določene si izbere in zase vzame moj otrok. Tudi podari jih spontano naprej (moje kristale namreč :)). Nekateri so na moji pisalni mizi. Eni so v rožah, drugi v vrču z vodo.

Rada jih prejemam, rada jih podarjam. 

Posebni so in zato s tabo najprej delim kratek vodič o izbranih kristalih. Morda pa kakšen pokliče tudi tebe. 

KRATEK VODIČ O KRISTALIH*:

ROŽEVEC

Roževec ali kamen univerzalne ljubezni. Njegovi nežno roza odtenki izžarevajo mir in spokojnost in v odnose vračajo zaupanje in harmonijo. Roževec spodbuja brezpogojno ljubezen do samega sebe in drugih. Čisti in odpira naše srce in nam daje občutek miru. 

Krepi samozaupanje in ljubezen ter pomaga odpuščati. Pomaga nam, ko nam niha razpoloženje, ko pretirano čustvujemo, pomaga nam pri jezi in vzkipljivosti. Izboljšuje telesni pretok, ugodno vpliva na srce in ožilje ter pospešuje celjenje ran. Roževec ima posebno moč pri zdravljenju in nam pomaga pri pri glavobolih in migrenah. 

kristal roževec

AMETIST

Ametist je kristal, ki resnično pomirja, učinkovito blaži stres ter vse obremenitve, pomaga pri razdražljivosti, odganja jezo, bes, strah in tesnobo. Blaži žalost in odpravlja negativnost. Ametist velja za kamen, ki aktivira naše duhovno zavedanje, odpira intuicijo (predvsem pomaga pri odpiranju tretjega očesa) in krepi psihične sposobnosti. Zelo dobro očisti prostor negativnih energij. Je odličen spremljevalec pri meditacijah. V kolikor ga hranimo v spalnici, bo skrbel za dober spanec vseh in pomagal pri boljšem pomnjenju sanj. Umu pomaga osvoboditi negativne misli ter spodbuja iskrenost, ponižnost in duhovno modrost.

kristal ametist

KAMENA STRELA

Njegova posebna energija deluje tako, da negativno energijo pretvori v pozitivno. Pravijo mu ogledalo naše duše, saj zavrača vse negativne sile, misli, energije in zlo. Kristal ima univerzalno sposobnost za uporabo na vseh energijskih conah ali čakrah. Kamena strela naj bo v vsakem domu, kjer bo čistil energijo, izboljšal medsebojne odnose v družini. Deluje preventivno proti vsem boleznim. Kamena strela je “kamen vseh kamnov”

V kombinaciji z Roževcem je najučinkovitejši naravni filter proti negativni statični elektriki, torej za zaščito pred sevanjem računalnikov, televizorjev in drugih električnih naprav.

kristal kamena strela

SELENIT

Je starodaven mineral in eden najmočnejših kristalov za nove vibracije na Zemlji. V dušo prinaša globok mir in zadovoljstvo. Pravijo, da Selenit nosi odtis vsega, kar se je zgodilo na planetu Zemlja. Ime je dobil po Seleni, grški boginji lune (Selen pomeni luno, Lithos pa kamen). Za Selenit pravijo, da pripada Luni in ima element vode. Je odličen kristal za meditacijo in duhovno delo, saj nosi energijo iz nebes. Pomaga nam, da pridemo do bistva naših težav, da popravimo nered znotraj sebe. Selenit je odličen za ustvarjanje zaščite okoli hiše ali stanovanja, v katerem živimo. Svetuje se, da ga postavimo v kote hiše ali stanovanja, da ustvarimo varen prostor, ki ne dopušča vnosa zunanjih vplivov. Palice Selenita so učinkovite pri odstranjevanju negativne energije od drugih ljudi, zelo dobro ščitijo našo auro. Priporočajo ga doječim mamicam.

kristal selenit

PIRIT

Znan je kot “kamen sreče”. Tradicionalno privablja bogastvo in blaginjo. Eden močnejših kristalov za zaščito pred vsemi oblikami negativnih vibracij. Deluje na fizični, duhovni in čustveni ravni. Njegov izgled je bolj kovinski, morda malce hladen na prvi pogled. A njegove energije so resnično tople in prijetne. Spodbuja intelekt, krepi spomin. Pomaga najti pot do pravih informacij. 

kristal pirit

CITRIN

Prinaša najbolj čiste in radostne energije. Je eden močnejših zdravilnih kamnov. Ima lahkotno in igrivo energijo. Daje zaupanje, pogum in upanje. Resnično pomaga pri lajšanju tesnobe in depresije ter je koristen za izboljšanje prebave. Citrin imenujemo tudi “kamen denarja”, saj prinaša blaginjo. Pomaga nam okrepiti fizično vzdržljivost. Spominja nas na sonce, saj je take svetle, tople, rumeno - oranžno, zlate barve. Predstavlja vitalnost življenja ter zdrav duh v zdravem telesu. Spodbuja kreativnost. Pomaga pri lastnemu izražanju mnenja ter jača samozavest. 

Če nosiš Citrin s seboj, običajno lažje prenašaš kritiko in si manj občutljiv na druge. 

kristal citrin

SOKOLJE OKO (SOKOLOVO OKO)

Kamen ostrega vida. Kristal, ki je odličen za prizemljitev. Odpira nam oči do naše notranjosti, naše duše in nam daje vpogled v naše bitje. Zdravi celotno Zemljo in nam omogoča, da vidimo, kdo v resnici smo. Omogoča nam sproščen pogled na svet, daje nam več strpnosti pri sodelovanju z drugimi ljudmi. Če ga položimo na Tretje oko, nam pomaga najti in odstraniti čustvene blokade. Pomaga tudi pri tem, da lažje popravimo svoje napake.  Izostri naš pogled na situacije in razjasni misli ter nas pripelje do neposrednega pristopa k lažjemu reševanju različnih življenjskih situacij in nalog. 

krisal sokolovo oko

JANTAR - KOPAL

Je odličen zdravilec in čistilec negativnih energij. Ima zmožnost absorbcije in pretvarjanja energije v pozitivne sile, ki spodbujajo naše telo k samozdravljenju. Ima močne povezave z zemljo in je najmočnejši zaščitnik. Zdravi in čisti celotno telo in duha. Spodbuja intelekt in samozavest ter kreativnost. Pomaga nam pri odločanju, spontanosti, prinaša kreativo in modrost ter ravnotežje in potrpljenje. Močno pomaga tudi pri depresiji. Kopal privlači srečo in pomaga odpravljati strahove.

kristal jantar

*Opisi kristalov so povzeti s spletne strani www.springsroom.si - Gutsy priporoča!

Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.