True

Jabolčne rolice s chai prelivom

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    60 minut + čas vzhajanja

Rolice ... Naj bodo jabolčne, cimetove ali orehove ... Sploh ni pomembno, kakšne so. Vedno so odlične!
Prav k vsem pa se odlično poda še preliv oziroma frosting, ki bazira na chai začimbah, kot so cimet, zvezdnati janež, kardamom in janež.

Naj ti zaupamo, da je frosting uporaben še za druge jedi, kot so npr. razne jutranje kaše. 

jabolčne rolice v košarici, zraven cela in narezana sveža jabolka


potrebuješ

kozica
kuhalnica
žlica
nož in deska

Sestavine za jabolčni pire

4 jabolka
3 jušne žlice kokosovega sladkorja
1 čajna žlička cimeta
1 jušna žlica škroba


Postopek priprave

1

V kozici na olju raztopiš in karameliziraš sladkor. Dodaš jabolka in cimet ter kuhaš, da se jabolka zmehčajo.

Vse skupaj malo pretlačiš.

potrebuješ

skleda za mešanje
kuhalnica
merilne skodelice in žlice
pečica

Sestavine za testo 

3 skodelice pirine moke
2 jušni žlici kokosovega sladkorja
2 jušni žlici mletih lanenih semen
1 ščepec soli
1/2 zavitka suhega kvasa
1/2  čajne žličke cimeta
1 skodelica tople vode (lahko tudi kombinacija vode in mleka)

Postopek priprave

1

V skledi zmešaš vse suhe sestavine. Postopoma vlivaš tekočino in hkrati s kuhalnico mesiš testo, dokler ne dobiš mehke in malo lepljive konsistence. 

2

Kepo testa vzameš iz sklede, ga položiš na peki papir in razvaljaš v pravokotnik (cca 1 cm debelo). Namažeš z jabolčnim pirejem in s pomočjo peki papirja zaviješ v zavitek.

3

Zavitek narežeš na srednje debele kolobarje, jih polagaš na pladenj, obložen s peki papirjem, in pustiš vzhajati  1,5-2 uri.
Ko rolice narastejo, jih pečeš v ogreti pečici na 180 °C 25-30 minut, da postanejo svetlo rjave barve. 

Medtem pripravi frosting oziroma preliv.

potrebuješ

kozica
metlica in žlica
merilne skodelice in žlice

Sestavine za chai osnovo

2 skodelici ovsenega mleka
cimetovi palčki
4 zvezdnati janeži
6 kardamomov
1 čajna žlička janeževih semen
5
klinčkov
1 jušna žlica črnega čaja

Postopek priprave

1

V kozici pogrej mleko, dodaj vse začimbe in na srednji temperaturi skuhaj masala chai. 
Kuhaš nekje 5 minut, da se vsi okusi dobro premešajo. 

potrebuješ

kozica
metlica in žlica
merilne skodelice in žlice

Sestavine za chai preliv

1/4 skodelice kokosovega sladkorja
1-2  jušni žlici škroba
2 skodelici chai osnove
1 ščepec vanilije v prahu
1/2 čajne žličke cimeta

Postopek priprave

1

V kozici zmešaš sladkor in škrob. Počasi dodaš malo mleka, da nastane gosta masa. Priliješ ostalo mleko in dodaš začimbe. Kuhaš toliko časa, da nastane gladek in rahlo gost preliv.

Lahko ga shraniš v hladilniku čez noč, da se še malo strdi. 

jabolčne rolice v košarici, zraven cela in narezana sveža jabolka

SERVIRANJE

Pripravljeni chai preliv preliješ po ohlajenih rolicah ali pa ga serviraš v manjšo skodelico in rolice med sladkanjem pomakaš vanj.

Dober tek!

Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.