True

Enostavna kremna brokolijeva juha

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    30 minut

   Št. porcij:    4

Obožujem kremne zelenjavne juhe! In ena mojih najljubših v vseh letnih časih je  tudi enostavna kremna brokolijeva juha.

Kot mnoge druge enostavne kremne zelenjavne juhe je tudi ta pripravljena, kot bi mignil. Brez veliko dela, posode ali umazanije. Enostavno se vse skuha v enem loncu, kaj bi lepšega? 

Ta brokolijeva juha je zelo lahka, saj ne vsebuje niti krompirja niti fižola ali česa podobnega, kar bi ji zvišalo energijsko vrednost. Če jo ješ za malico, bo verjetno dovolj, če pa bo to eden od tvojih večjih obrokov, naj bo zraven še kaj. Recimo tile slani kolački z blitvo, ki jih vidiš tudi na spodnjih slikah.

Zmiksaš jo lahko s paličnim mešalnikom, ampak nič ne prekaša zmogljivega blenderja, ki iz juha naredi enoto emulzijo oziroma kremo. Če ga še nimaš, priporočam nakup.

Uživaj v pripravi!

Enostavna kremna brokolijeva juha

Enostavna kremna brokolijeva juha - recept

Pripomočki

lonec za juho
nož in deska
blender
kuhalnica

Sestavineglava brokolija (narezana na cvetke)
1

čebula (sesekljana)
2 do 3

skodelice vode ali zelenjavne jušne osnoveolivno oljesol in poper
1

V loncu na olivnem olju popražimo čebulo, dodamo brokoli in zalijemo s tekočino. Začinimo in kuhamo približno 20 minut, oziroma odvisno od velikost cvetkov brokolija. Juho spasiramo in postrežemo v skodelice. 

  SERVIRANJe

Postrežemo jo v skodelici in po želji posujemo z raznimi posipi oziroma dodatki, npr. z listki mlade špinače, sončničnimi semeni, črnim sezamom in kokosovimi kosmiči s prekajeno papriko. 

Dober tek!

Na sliki: slani kolački z blitvo, ki se odlično podajo k kremni brokolijevi juhi.

Enostavna kremna brokolijeva juha

Enostavna kremna brokolijeva juha

Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.