True

Spoznaj Aleksandro in njeno zgodbo

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

Portal, ki bi združeval prehrano, zavedno gibanje in um je nekaj, kar se v meni razvija že kar nekaj let. Lahko bi rekla, da nikoli ni bil povsem pravi čas, da bi ugledal luč sveta ... Do sedaj.


rastlinska prehrana je del mene

Kot si verjetno že velikokrat videla, je rastlinska prehrana in ustvarjanje v kuhinji nekaj, v čemer res uživam in lahko rečem, da je del mene. 

Hrana je sicer nekaj, čemur sem rada posvečala svojo pozornost že kot majhna punčka. Vedno sem se rada smukala v kuhinji in kaj ustvarjala, vendar se nikoli nisem zares počutila domača z mislijo, da bi v tej smeri nadaljevala tudi svoje šolanje. 

Čez vrsto let sem se srečala s črevesno-želodčnimi težavami, ki so me praktično čez noč postavile pred dejstvo, da se moram ¾ jedem, ki sem jih oboževala, odpovedati. To je bil takrat velik šok, saj nisem imela niti najmanjše ideje, kaj sedaj in kako bom jedla le še ajdovo kašo in nekaj zelenjave. Idej praktično nisem imela. 

Takrat se je v meni zbudila zavest, da če želim jesti po “predpisih”, ki ne bodo škodili mojemu zdravju, in hkrati jesti okusno hrano, nekaj ukreniti in se veliko naučiti. Pričela sem z raziskovanjem po spletu, udeležila sem se veliko delavnic in šolanj, tako doma kot v tujini. Potem pa se za nadgradnjo vsega odločila, da poletje 2016 preživim v Los Angelesu in se udeležim šolanja na takrat eni najbolj znanih akademij za rastlinsko prehrano, Matthew Kenney Culinary Academy. Tam so se mi odprla povsem nova obzorja in od takrat se moje izobraževanje samo še nadgrajuje in nadaljuje. 


V tem času sem 2x postala mama, tako da je moje življenje v zadnjih letih zelo razburkano in razpeto med družino in poslom. Vse to je včasih zelo težko krmariti in peljati v nekem uravnoteženem slogu.

Odoo • Image and Text

 JOga in meditacija

Joga in meditacija sta dve praksi, ki mi pomagata, da se umaknem in ne mislim na nič.

Ashtanga joga, meditacija in pranajama so dejavnosti, v katere sem se zaljubila že skoraj desetletje nazaj in so od takrat tako ali drugače prisotne v mojem življenju. Sem velika ljubiteljica Ashtanga joga delavnic, retreatov in kljub temu da sem jih opravila kar nekaj, bom sama vedno le učenka, ki pa z veseljem predaja vse svoje znanje drugim.  

Sedaj bi lahko zase rekla, da sem vesela in ponosna nase, da sem prehodila tako pot, saj me je pripeljala do točke, ko lahko vse to znanje, zdaj združeno v eno celoto, ponudim tudi tebi - in ti pokažem ta čudoviti svet rastlinske prehrane, gibanja, ki pa le ni tako vsakdanje, in našega uma, ki nam velikokrat prekriža naše odločitve in poglede. 

Zelo se veselim, da bom lahko s tabo krmarila in odkrivala tvoj še neodkriti svet. 

Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.