Čas priprave: 40 minut
Št. porcij: 4
Mislim, da se kar vsi lahko strinjamo, da je cvetača precej zapostavljena zelenjava. Veliko ljudi jo povezuje z raznimi dietami in posledično so mnenja, da je neokusna.
Poskusi jo pripraviti v obliki kremne juhe s praženimi orehi. Namig: še boljšega okusa je, če jo predhodno popečeš v pečici!
potrebuješ
lonec za juho |
nož in deska |
blender |
kuhalnica |
Sestavine za juho
1 | cvetača | |
1 | čebula | |
1 | čajna žlička | gorčičnih semen |
1 | liter | jušne osnove ali vode |
|
|
sol in poper po okusu |
1 | ščep | muškatnega oreščka in majarona |
|
|
olje |
Postopek priprave
Cvetačo narežeš na cvetke, malo pokapljaš z oljem, soliš in pečeš v pečici na 180 °C približno 20 minut.
Nato sesekljaš čebulo.
V loncu na olivnem olju prepražiš sesekljano čebulo in gorčična semena. Dodaš pečeno cvetačo, začiniš po okusu in doliješ jušno osnovo ali vodo.
Kuhaš jo približno 20 minut, da se vse sestavine med seboj dobro prepojijo.
Na koncu juho spasiraš do gladkega ali pa pustiš nekaj celih koščkov.
SERVIRANJe
Postrežeš jo v skodelici in okrasiš z nekaj koščki pečene cvetače in grobo sesekljanimi orehi. Za piko na i pa lahko naribaš še malo limonine lupinice.
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.