Čas priprave: 40 minut
Št. porcij: 4
Pri nas obožujemo grah v vseh oblikah in kombinacijah. S svojo ravno pravšnjo sladkostjo jedem doda en res poseben okus.
Grahova juha, ki ima za dodatno svežino dodano še limono in meto, pa je naša zmagovalka, in to kadarkoli v letu.
potrebuješ
lonec za juho |
nož in deska |
blender |
kuhalnica |
Sestavine za juho
400 | g | graha |
2 | stroka | česna |
1 | čebula | |
1 | liter | jušne osnove ali vode |
|
|
sol in poper po okusu |
1/2 | limone (sok in lupinica) | |
1 | pest | sveže mete brez stebel |
|
|
olje |
Postopek priprave
Najprej sesekljaš čebulo in česen.
V loncu na olivnem olju prepražiš sesekljano čebulo, da postekleni. Nato dodaš česen in še malo popražiš.
Dodaš grah, limonin sok, lupinico, meto in zaliješ z vodo. Začiniš.
Kuhaš približno 20 minut, da se vsi okusi dobro prepojijo.
Na koncu juho spasiraš do gladkega.
SERVIRANJe
Postrežeš jo v skodelice in okrasiš z malo celega graha, listki mete in malo naribane limonine lupinice.
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.