Čas priprave: 30 minut
Št. porcij: 4
Porova juha, ki smo ji za popestritev okusa dodali koromač, da je juha na koncu bolj kremna in hranilno bogatejša pa še bel fižol. Prava topla poslastica za sredi dneva ali večerjo.
potrebuješ
lonec za juho |
nož in deska |
blender |
kuhalnica |
merilne skodelice |
Sestavine za juho
1 | gomolj koromača | |
2 | pora | |
1 | skodelica | kuhanega belega fižola |
1 | liter | jušne osnove ali vode |
|
|
sol in poper po okusu |
|
naribana lupinica 1/2 limone | |
|
|
olje |
Postopek priprave
Por in koromač narežeš na kolobarje.
V loncu na olivnem olju popražiš por, da malo postekleni. Dodaš koromač, fižol in začimbe. Vse skupaj zaliješ s tekočino. Po potrebi še malo začiniš in kuhaš nekje 20 minut, da je zelenjava kuhana. Na koncu dodaš še naribano limonino lupinico.
Juho spasiraš do gladkega. Porova juha s koromačem je gotova!
SERVIRANJe
Juho serviraš v skodelice in po želji potreseš z dodatki, semeni in naribano limonino lupinico.
Predlogi za posipe:
- pražena semena,
- kalčki ali mikrozelenje,
- fižol,
- začimbe,
- limonina lupinica.
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.