True

Veganski nacho sir

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    30 minut

Veganski nacho sir ... Si mislila, da ga lahko narediš sama? Dela je le nekaj minut, preostali čas gre za kuhanje sestavin (vmes lahko počneš kaj drugega) ...

Moj domači veganski nacho sir je kremast, sirast, okusen, pri tem pa je narejen iz pravih sestavin, ki jih imaš zagotovo že doma! Brez dodanih maščob ali mlečnih izdelkov, pa je vseeno sirast in kremen, kot pravi nacho.

Ne bom izgubljala besed - hitro se loti priprave in uživaj!veganski nacho sir  - recept

pripomočki

merilne skodelice
blender

Sestavine

100 g korenja
200 g krompirja
80 g indijskih oreščkov
1 strok česna
25 g grobo narezane čebule
1 čž soli
1 ščep popra
2 skodelici vode
1 čž gorčice
2 kvasnih kosmičev
1 čž kurkume
1/2
rdeče paprike (narezane na koščke)
1 ščepec čilijevih kosmičev (po želji)
1

Olupljen in narezan krompir, korenje, strok česna, indijske oreščke in nasekljano čebulo skuhaš v kozici. Dodaš sol in poper. Ko je kuhano, odcediš in vodo prihraniš. V zmogljivem blenderju zblendaš skupaj z gorčico, kukrumo (za barvo) in kvasnimi kosmiči. Med blendanjem počasi dodajaš malo vode, v kateri se je kuhala zelenjava, da se lažje in lepše zmiksa. 


Serviranje

Veganski nacho sir posuj z narezano rdečo papriko (zelo priporočam, ker doda še svoj nezamenljiv okus) in po želji s čilijevimi kosmiči, da dodaš malo pekočine. Postrezi ga ob veganskih takosih, nachosih, kot pomako za krompirček ali del mehiške pojedine (poglej recept za mehiške tapas prigrizke).


Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.