Čas priprave: 20 minut
Hitro narejeni in zelo okusni - mehki piškoti s tahinijem in pomarančo bodo všeč vsem, ki prisegate na mehkejše in bolj žvečljive piškote.
Narejeni so brez moke (uporabila sem mlete mandlje), brez olja (tega nadomesti tahini oz. sezamova pasta) in brez sladkorja (slajeni so z medom).
Sama prisegam na preproste piškote - in ni treba, da so preprosti piškoti vedno enaki (iz bele moke in trde maščobe). Poskusi nekaj drugačnega, a prav tako okusnega.
Za pripravo teh veganskih piškotov potrebuješ vsega 20 minut. Predlagam, da kar začneš! ;)
Pa dober tek in obilico zabave pri izdelovanju ti želim!
pripomočki
skleda za mešanje |
kuhalnica |
merilne skodelice in žlice |
pečica |
pekač za kruh |
peki papir |
Sestavine
2 | skodelici | mletih mandljev |
1 | žlička | vinskega kamna |
1/2 | žličke | vanilije v prahu |
1 | bio pomaranča - lupinica | |
1 | ščepec | soli |
1/2 | skodelice | medu |
1/2 | skodelice | tahinija (cca 5 žlic) |
1 | žlica | kombuche Winter Spice |
|
|
MEHKI PIŠKOTI S POMARANČO IN TAHINIJEM - POSTOPEK PRIPRAVE
V skledi zmešamo vse suhe sestavine. V kozici na srednji temperaturi segrejemo med in tahini, da dobimo gladko homogeno maso. Vlijemo jo med suhe sestavine in zmešamo v testo. Testo naj približno 10 minut počiva, da se malo ohladi in strdi.
Nato z rokami oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem, z nekje 5 cm razmaka, saj piškoti med peko narastejo.
Pečemo jih na 180 stopinjah od 8 do 10 minut. Ohladijo naj se kar na pladnju.
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.