True

Koruzni žganci s tamari shitakami

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    40 minut

   Št. porcij:    2

Koruzni žganci z mlekom je jed, ki me je spremljala skozi celo otroštvo - čeprav mleka nisem najbolj oboževala.

Tokrat so koruzni žganci skombinirani in pripravljeni na drugačen način in daleč proč od mleka. Rezultat je odličen in uravnotežen obrok bodisi za kosilo bodisi za večerjo. 

koruzni žganci, servirani v keramični skodelici, zraven je solata iz kodrolistnega ohrovta, pesa, pečene gobe


potrebuješ

ponev
nož in deska
kuhalnica

Sestavine za tamari shitake

1/2 skodelice shitake gob
1 jušna žlica sezamovega olja
ščep soli in čilijevih kosmičev
1 jušna žlica tamari sojine omake

Postopek priprave

1

Shitake gobe najprej narežeš na rezine. 

2

Olje, tamari, sol in čilijeve kosmiče dobro zmešaš v skodelici. Vmešaš shitake gobe in jih pustiš marinirati cca 30 minut. 

Nato jih na hitro popečeš na ponvi.

potrebuješ

ponev
merilne skodelice
kuhalnica

Sestavine za žgance

1,5 skodelice koruzne moke
1/4-1/2 skodelice vrele vode*
ščep soli
1 jušna žlica olivnega olja

Postopek priprave

1

Vrelo vodo soliš.  

Na olivnem olju na srednji temperaturi, ob stalnem mešanju popražiš koruzno moko, da začne rahlo spreminjati barvo in oddajati vonj koruze.

2

Počasi vlivaš vodo in nenehno mešaš, da nastanejo različno veliki žganci, ki jih še malo pražiš da se posušijo. Stalno mešaš, da se ti ne zažgejo in primejo na posodo. 

*Vodi lahko dodaš tudi jušno osnovo ali pa jo povsem nadomestiš z jušno osnovo. 

potrebuješ

ponev
merilne skodelice
kuhalnica

Sestavine za ohrovt

1 šop kodrolistnatega ohrovta
1/2 limone (sok)
ščep soli
1 jušna žlica olivnega olja

Postopek priprave

1

Ohrovtu odstraniš stebla in liste grobo nastrgaš. Preliješ z mešanico olja, limoninega soka in soli ter vse skupaj z rokami dobro premešaš, da se ohrovt zmehča. 

SERVIRANJe

Na krožnik serviraš koruzne žgance, kodrolistnat ohrovt in tamari shitake. Po vrhu jed potreseš s suhimi brusnicami in čilijevimi kosmiči. Zraven pa lahko dodaš še nekaj lističev rdeče pese. 

 


koruzni žganci, servirani v keramični skodelici, zraven je solata iz kodrolistnega ohrovta, pesa, pečene gobe
Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.