Čas priprave: 20 minut + čas namakanja
Št. porcij: 2
Tanka in puhasta omleta iz stročnic. Ali je kaj takega sploh mogoče?
To je bilo vprašanje, ko sem prvič pripravila to omleto. Odgovor me je prijetno presenetil: seveda da je mogoče - in še zelo okusno je! Sploh, ko sveže pečeno lečino omleto nadevaš z razno surovo ali marinirano zelenjavo in preliješ s prelivom.
potrebuješ
skleda za mešanje |
merilne skodelice in žličke |
zajemalka, lopatka |
blender |
Sestavine za omleto
1 | skodelica | rdeče leče (namočene čez noč) |
1 | skodelica | vode |
1 | jušna žlica | prehranskega kvasa |
1 | ščep | soli |
1 | čajna žlička | sode bikarbone |
1 | čajna žlička | jabolčnega kisa |
Postopek priprave
Namočeno lečo odcediš in spereš pod vodo.
Vse sestavine za omleto do gladkega zmešaš v blenderju. Maso nato pustiš počivati na sobni temperaturi 10-15 minut.
V ponvi segreješ nekaj olja, vliješ 1 zajemalko mase za omleto in pečeš približno 3 minute na vsaki strani.
SERVIRANJe
Omleto nadevaš s svežo zelenolistnatno zelenjavo, češnjevimi paradižniki, redkvicami, oziroma po želji in okusu.
Vse skupaj pa preliješ s kremnim prelivom iz indijskih oreščkov.
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.