Čas priprave: 30 minut
Št. porcij: 4
Korenčkova juha, pripravljena z močnimi indijskimi začimbami, kot so ingver, kurkuma in koriander. Na koncu pa ji za piko na i dodamo ravno prav sladko in kremasto kokosovo mleko, ki uravnovesi pekoč okus.
potrebuješ
lonec za juho |
žličke in kuhalnico |
nož in desko |
blender |
Sestavine za juho
6 |
|
korenjev |
1 | čajna žlička | kurkume v prahu |
1/2 | čajne žličke | koriandra v prahu |
1 | košček | svežega ingverja |
1 | ščep | soli |
1 | ščep | popra |
1 |
|
čebula |
1/2-1 | liter | jušne osnove ali vode |
1 | pločevinka | kokosovega mleka iz konzerve |
|
|
olje za ponev |
KORENČKOVA JUHA z ingverjem - Postopek priprave
Korenje narežeš na srednje velike kose oziroma kolobarje. Čebulo sesekljaš.
Segreješ lonec, dodaš malo olja in na hitro popražiš začimbe, da spustijo svoj vonj. Dodaš čebulo in vse skupaj na srednji temperaturi popražiš.
Dodaš narezano korenje, zaliješ z vodo in malo pokuhaš. Nato zaliješ s kokosovim mlekom in kuhaš nekje 20 minut oziroma toliko časa, da se korenje zmehča.
Ko je kuhana, jo do gladkega zblendaš v blenderju ali uporabiš palični mešalnik.
SERVIRANJe
Juho serviraš v skodelice, po vrhu pa po želji dodaš razne dodatke, kot so pražena bučna semena, črni sezam, dehidrirana čebula, popečene kruhove kocke.
Super pa je tudi kot predjed za zimsko obarvana kosila.
Poskusi jo s chapati kruhom ;)
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.