Čas priprave: 60 minut
Chapati kruh je nekvašen ploščat kruh, pečen na ognju oziroma ponvi. Je znana indijska priloga zraven raznih curryjev in drugih enolončnic.
Mi ga obožujemo z juhami ali pa kot nadomestek klasičnemu kruhu, od katerega se razlikuje po obliki in teksturi, pa še super okus in vonj po zapečenem ima.
potrebuješ
skleda za mešanje |
tehtnica |
valjar |
ponev |
kuhinjska krpa |
Sestavine za testo
300 | g | pšenične bele moke |
200 | ml | vode |
1 | ščep | soli |
|
|
CHAPATI KRUH: Postopek priprave
Iz vseh sestavin zamesiš testo, z roko ali v mešalniku. Z roko gneteš kar okrog 10 minut, da postane testo mehko. Narediš kepo, pokriješ s svežo krpo in pustiš počivati približno 15 minut.
Iz kepe oblikuješ 8-10 majhnih kroglic, ponovno pokriješ in pustiš počivati še nadaljnjih 10-15 minut.
Kroglice razvaljaš na tanko in spečeš v ponvi.
SERVIRANJE
Chapati kruh lahko uporabiš namesto klasičnega kruha, kot prilogo k enolončnicam ali pa ga uporabiš namesto tortilje in ga nadevaš z raznimi namazi in zelenjavo.
Poskusi ga zraven korenčkove juhe, ki smo jo pripravile na Instagram Live.
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.