True

Orehova gremolata

Avtor: Aleksandra Grilc Tomažin

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    10 minut

Gremolata je na prvi pogled zelo podobna pestu, vendar res samo na prvi pogled. Gre namreč za to, da je izkušnja ob uživanju povsem drugačna. Mi gremolato zelo radi pripravimo kar tako za prigrizek s krekerji ali pa kot dodatek k jedem za še boljši okus. 

potrebuješ

skodelica za mešanje
merilne skodelice
nož in desko

Sestavine

1/2 skodelice orehov
1 šop rdečega radiča (nekaj večjih listov)
1 strok česna
ščep soli in popra
1 jušna žlica prehranskega kvasa
lupinica 1/2 pomaranče
1 jušna žlica olivnega olja

Postopek priprave

1

Najprej popražiš in sesekljaš orehe. Nato na tanko sesekljaš liste radiča in česen. Če ne želiš sekljati ti, to lahko namesto tebe naredi multipraktik. Pazi le, da ne miksaš predolgo, saj morajo v gremolati ostati tudi celi koščki.

2

Dobljeno mešanico skupaj z ostalimi sestavinami ročno zmešaš v skodelici. Orehova gremolata je pripravljena! V zaprti posodici v hladilniku jo lahko hraniš do 3 dni.

SERVIRANJE


Gremolato lahko serviraš kar tako na kruhu, kot dodatek k juham ali pa za popestritev kakšne solate oziroma zelenjavne sklede. 


slika recepta - orehova gremolata, servirana v beli skodelici; zraven so sestavine (orehi, radič, pomaranča)
Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.