True

rastlinska Kisla smetana/Creme fraiche iz indijskih oreščkov

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    10 minut

Rastlinska kisla smetana ali creme fraiche je vsestranski dodatek k jedem. Predvsem se super ujame z raznimi juhami in kot osnova za prelive oziroma namaze. 

Odlična je tudi z raznimi zelenjavnimi čipsi - na sliki je čips iz buče maslenke. 😋

rastlinska kisla smetana s čipsom iz buče maslenke


potrebuješ

blender
merilne skodelice in žličke
nož in deska

Sestavine

1 skodelica indijskih oreščkov
1/4 skodelice vode
1/4 
skodelice limoninega soka
1 čajna žlička prehranskega kvasa
1 ščep soli

Postopek priprave

1

Vse sestavine daj v blender in zblendaj do gladkega.
Kislo smetano hrani v zaprtem steklenem kozarcu v hladilniku do 3 dni.

SERVIRANJE


Kislo smetano lahko uporabiš npr:

rastlinska kisla smetana s čipsom iz buče maslenke
Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.