rastlinska Kisla smetana/Creme fraiche iz indijskih oreščkov
Avtor: Aleksandra
Čas priprave: 10 minut
Rastlinska kisla smetana ali creme fraiche je vsestranski dodatek k jedem. Predvsem se super ujame z raznimi juhami in kot osnova za prelive oziroma namaze.
Odlična je tudi z raznimi zelenjavnimi čipsi - na sliki je čips iz buče maslenke. 😋
potrebuješ
blender |
merilne skodelice in žličke |
nož in deska |
Sestavine
1 | skodelica | indijskih oreščkov |
1/4 | skodelice | vode |
1/4 |
skodelice | limoninega soka |
1 | čajna žlička | prehranskega kvasa |
1 | ščep | soli |
Postopek priprave
Vse sestavine daj v blender in zblendaj do gladkega.
Kislo smetano hrani v zaprtem steklenem kozarcu v hladilniku do 3 dni.
SERVIRANJE
Kislo smetano lahko uporabiš npr:
-
kot dodatek h kremnim juham in enolončnicam,
-
kot pomako za koruzne friterje (zdrave krompirjeve krokete),
-
kot pomako za razno surovo zelenjavo,
-
kot namaz za razne sendviče in wrape
-
... skratka jo lahko uporabiš povsod, kjer uporabljaš klasično kislo smetano.
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.