True

rastlinska Kisla smetana/Creme fraiche

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    10 minut

Rastlinska kisla smetana ali creme fraiche je vsestranski dodatek k jedem. Predvsem se super ujame z raznimi juhami in kot osnova za prelive oziroma namaze. 

tri solate, servirane v različnih krožnikih in narejene iz različne zelenjave, prelite z rastlinsko kislo smetano


potrebuješ

blender
merilne skodelice in žličke
nož in deska

Sestavine

1 skodelica indijskih oreščkov
1/4 skodelice vode
1/4 
skodelice limoninega soka
1 čajna žlička prehranskega kvasa
1 ščep soli

Postopek priprave

1

Vse sestavine daj v blender in zblendaj do gladkega.
Kislo smetano hrani v zaprtem steklenem kozarcu v hladilniku do 3 dni.

SERVIRANJE


Kislo smetano lahko uporabiš npr:
- kot dodatek h kremnim juham in enolončnicam,
- kot pomako za razno surovo zelenjavo, 
- kot namaz za razne sendviče in wrape -
skratka povsod, kjer uporabljaš klasično kislo smetano. 

rastlinska kisla smetana v steklenem kozarčku na pultu
Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.