Čas priprave: 15 minut
Sendviči so lahko "klasični" - taki, kot smo jih uživali kot otroci ...
ali pa so pripravljeni malo drugače.
Ko pripravljam sendviče ali zvitke, vedno zelo rada kombiniram različno zelenjavo:
naj bo
-
pečena,
-
marinirana ali
-
surova.
Imam pa en res top trik💡 in priporočam ti, da ga preizkusiš tudi ti!
In sicer: velikokrat v toast sendviče namažem
dva različna namaza
, da dobim še malo bolj sočno jed.
Nikoli pa v sendviču ne izpustim zelenja, saj ga preprosto obožujem.
Če povzamem: "pusti" sendviči niso ravno pogosto na mojem meniju :)
Tile spodaj so sigurno eni izmed teh malo drugačnih. Za nadev sem izbrala rdeče zelje, špinačo, rdečo papriko in kumaro. Vse skupaj pa sem povezala kar z dvema namazoma.
Obljubim, da so tile zelenjavni toast sendviči res okusni in bodo všeč prav vsem, ki jih poskusijo.
potrebuješ
skodelica za mešanje |
vilico, nož in desko |
Sestavine za avokadov namaz
1 |
|
avokado |
1/4 | skodelice | sončničnih semen (lahko so pražene) |
1 | ščep | soli in popra |
sok 1/2 limone |
Avokado izdolbeš in zmečkaš z vilico.
Dodaš limonin sok, sol, poper in vse skupaj dobro premešaš.
Na koncu vmešaš še sončnična semena, ki so predhodno lahko pražena.
pripomočki
nož in deska |
Sestavine za sendvič
1/4 | skodelice | rdečega zelja |
1/4 | skodelice | listkov mlade špinače |
1/4 | skodelice | kumare, narezane na kolute |
1/4 |
skodelice |
rdeče paprike, narezane na palčke |
1/4 | skodelice | humusa |
SERVIRANJE
Na eno stran toast kruha namažeš z avokadovim namazom, ga obložiš z narezanim rdečim zeljem, mlado špinačo, na kocke narezano kumaro in rdečo papriko.
Drugo stran kruha namažeš humusom in pokriješ že obložen kruh.
trik
V sezonskem času lahko rdeče zelje zamenjaš s paradižnikom, mlado špinačo pa lahko zamenjaš tudi z rukolo.
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.