True

Slivov kolač z domačo marmelado

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    90 minut

Ko se poletje poslavlja, žalost nad tem dejstvom hitro prežene jesenski pridelek. Eden izmed mojih ljubših sadežev, ki dozorijo jeseni, pa so vsekakor slive.

Verjetno tudi ti kdaj pripraviš kakšno slivovo sladico - kolač, pito, morda cmoke ...

Tudi sama rada pripravim slivov kolač, pri katerem pa kot pri vseh svojih jedeh težim k temu, da je prehransko kar najbolj polnovreden. Zato sem uporabila le kokosov sladkor in kamutovo moko.

Zraven pa se kot nalašč poda domača slivova marmelada s kardamomom ...

Slive in kardamom se namreč odlično kombinirajo! Sladkost sliv in začinjenost kardamoma se res prijetno dopolnjujeta. Poleg tega kardamom vse premalokrat dobi priložnost v naših jedeh. 

Poskusi moj polnovredni (in seveda rastlinski) slivov kolač, ne bo ti žal!

na sliki je slivov kolač na rešetki, del je odrezan in na krožniku, del je z marmelado namazan in v ženski roki


potrebuješ

pekač
skleda za mešanje
metlica ali mešalnik
peki papir
merilne skodelice

Sestavine za KOLAČ

3 skodelice kamutove moke
1 skodelica kokosovega sladkorja
čajna žlička sode bikarbone
1 čajna žlička vinskega kamna
2 čajni žlički kardamoma v prahu
1 ščepec soli in vanilije v prahu
2 skodelici ovsenega mleka
1/2 skodelice kokosovega olja (stopljenega)
1/4  skodelice jabolčnega kisa
1/2 kg sliv

Postopek priprave

1

V eni skledi zmešaš vse suhe sestavine. V drugi skledi zmešaš vse mokre sestavine, ki jih nato vliješ v suhe in dobro premešaš. Če ne želiš mešati z ročno metlico, to lahko zate opravi mešalnik.

2

Polovico biskvitne mase vliješ v pekač, obložen s peki papirjem, po vrhu položiš koščke sliv, nato preliješ še drugo polovico biskvitne mase in po vrhu obložiš s še nekaj slivami.     

3

Biskvit pečeš na 180 °C 40-50 minut (odvisno od debeline biskvita).

SERVIRANJe


Pečen kolač oziroma biskvit pustiš, da se ohladi. Nato ga narežeš na poljubne kose in po želji namažeš z domačo slivovo marmelado s kardamomom

Če ti je kardamom zelo ljub, ga po vrhu potresi še malo.

slivov kolač, narezan na kocke, na krožniku, namazan z marmelado
Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.