True

roza smoothie z rdečo peso

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    10 minut

Si kdaj pomislila, da bi rdečo peso vključila v svoj jutranji smoothie? Ali pa da bi ta smoothie marali celo otroci? Naj ti zaupam, da boš s tem smoothijem še tako velikim skeptikom o rdeči pesi sigurno zaprla usta, saj je ta roza smoothie z rdečo peso tako prijetno kremast in sladek, da je ne bodo prav nič čutili. 

Sigurno pa vsi vemo, kako zelo hranljiva je rdeča pesa. Vse informacije in zanimivosti o rdeči pesi lahko prebereš v članku rdeča pesa - boginja zdrave prehrane, kjer pa najdeš naštetih še nekaj drugih zanimivih receptov, ki vsebujejo rdečo peso. 

Kozarec roza smoothija z rdečo peso, mandlji in malinami na svetli podlagi


potrebuješ

merilne skodelice in žličke
blender

Sestavine ZA roza smoothie z rdečo peso

1 banana
1 skodelica malin (svežih ali zamrznjenih)
1/2 skodelice svežega pesinega soka*
1,5 skodelice mandljevega mleka
1 jušna žlica lanenih semen

RECEPT roza smoothie z rdečo peso - priprava

1

Vse sestavine zblendaš v blenderju do gladkega.

*Pesin sok lahko narediš tako, da rdečo peso sočiš skozi polžasti sokovnik ali pa jo naribaš in precediš skozi gazo. Če imaš bolj zmogljiv blender, lahko v smoothie daš tudi koščke pese, saj jih zblenda do gladkega. Tako zaužiješ še vse vlaknine iz rdeče pese. 

Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.