Čas priprave: 30 minut
Št. porcij: 2
Ni treba, da je polnovredna skleda povsem hladna, ampak je lahko tudi kombinacija svežih hladnih in pečenih ali kuhanih toplih sestavin.
Tale je prava topla poslastica, kjer je enkrat malo za spremembo sveže zelenje v manjšini. Tudi to je kdaj v redu :)
Naj tudi tebe razvaja toplo-hladna skleda s tempehom!
P. S. Če nisi domača s tempehom, preberi moj članek o tempehu.
potrebuješ
nož in deska |
kozica za kuhanje |
Sestavine za TOPLO POLNOVREDNO skledo
1 | večja rdeča pesa | |
1 | zavitek | tempeha |
1 | šop | kodrolistnatega ohrovta (po želji lahko zamenjaš) |
1 | gomolj zelene |
|
1/2 |
|
cvetače, narezane na cvetke |
Postopek priprave
Olupiš zeleno in narežeš cvetačo na cvetke ter oboje skupaj skuhaš v osoljeni vodi.
Med kuhanjem olupiš rdečo peso, jo narežeš na koščke, začiniš s soljo in oljem ter dobro premešaš.
Začinjeno rdečo peso daš na pekač obložen s peki papirjem in pečeš v pečici na 180ºC nekje 20-30 minut (odvisno od velikosti koščkov).
Nato na kocke narežeš tempeh in ga na hitro na malo olja popečeš na ponvi.
Kuhano cvetačo in zeleno odcediš, daš v blender in začiniš s soljo, poprom, muškatnim oreščkom (lahko izpustiš) in žlico olivnega olja.
Vse skupaj zblendaš v gladek pire.
SERVIRANJe
Vse sestavine serviraš v skledo ali globlji krožnik. Pripravljeno skledo lahko po želji posuješ s praženimi semeni ali oreščki.
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.