Veganske ajdove palačinke s sladkim cimetovim prelivom
Avtor: Aleksandra
Čas priprave: 50 minut
Veganske ajdove palačinke s sladkim cimetovim prelivom so malo drugačne palačinke, ki jih skoraj zagotovo še ne poznaš.
Pripravljene so iz ajdove moke, zato so tudi brez glutena, namesto vode in sladila pa sem dodala kar kombucho AYATANA Winter Spice, ki ima zelo prijetno aromo zimskih začimb.
Sladek cimetov preliv je zaradi mandljevega masla prijetno kremast, z nežno aromo cimeta (lahko ga nadomestiš z mojo Pumpkin Spice začimbno mešanico).
Moje ajdove palačinke so narejene brez mleka in jajc, pa tudi brez bele moke. Kljub temu menim, da prekašajo navadne! :)
Javi mi, kakšne so se ti zdele.
Pa dober tek!
pripomočki
skleda za mešanje |
metlica |
ponev |
Sestavine za PALAČINKE
1 | skodelica | ajdove moke |
1,5 | skodelice | kombuche AYATANA Winter Spice |
Sestavine zapreliv
3 | žlice | mandljevega masla |
1/4 | skodelice | kombuche AYATANA Winter Spice |
1/2 | čajne žličke | cimeta v prahu (ali Pumpkin Spice začimb) |
1 | žlica | javorovega sirupa |
VEGANSKE AJDOVE PALAČINKE S SLADKIM CIMETOVIM PRELIVOM - POSTOPEK PRIPRAVE
Za palačinke:
v skledi z metlico dobro zmešamo obe sestavini, da dobimo gladko maso. Z žlico zajemamo testo in v naoljeni ponvi spečemo majhne palačinke premera približno 10 cm. Pečemo minuto na vsaki strani.
Za preliv:
vse sestavine v skledici zmešamo v gladek preliv. Palačinke okrasimo z granatnim jabolkom, seveda pa lahko uporabimo tudi drug preliv ali sadje.
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.