True

Domača čokoladna granola

Avtor: Aleksandra

Deli s prijatelji

   Čas priprave:    15 minut + čas pečenja

Si že kdaj pripravila domačo granolo? 

No, tudi če je še nisi, ti bom pokazala, kako zelo enostavno je in kaj potrebuješ, da bo domača čokoladna granola enako okusna kot tista iz trgovine. Oziroma še boljša - ter seveda popolnoma rastlinska, brez skritih sestavin in vsekakor polnovredna. Takšna, ki jo z veseljem poješ sama ali pa ponudiš svoji družini.

Na pripravo granole glej kot na neko “čiščenje omare”, saj dejansko lahko vanjo zmešaš najrazličnejše sestavine, pa je še vedno dobrega okusa.

Zato dejansko niti ni potrebe po nekem “strogem” receptu. Izberi svoje najljubše sestavine in bodi ustvarjalna. Da bo pa začetek vseeno lažji, poskusi domačo čokoladno granolo pripraviti po spodnjem receptu, ali pa si oglej spodnji video, kjer ti pokažem, kako jaz pripravim našo najljubšo domačo čokoladno granolo. 

Ko preizkusiš recept, mi sporoči, kakšen se ti zdi in kakšne kombinacije najraje ustvarjaš sama.

skodelice s čokoladno granolo in borovnicami na svetli podlagi


potrebuješ

blender
merilne skodelice

Sestavine za domačo čokoladno granolo

2 skodelici ovsenih kosmičev
1/2 skodelice sončničnih semen
1/2 skodelice praženih lešnikov, grobo sesekljanih
1/2 skodelice kokosovih kosmičev
1/2 skodelice zdrobljenih kakavovih zrn
1/4 skodelice chia semen
2 jušni žlici kakava v prahu
1/4  skodelice javorovega sirupa
1/4 skodelice vode oziroma po potrebi
1/4 skodelice mandljevega masla
1 ščepec soli

RECEPT domača čokoladna granola - PRIPRAVA

1

V večji skledi zmešaj vse suhe sestavine. Dodaj jim vse mokre sestavine in vse skupaj z rokami dobro premešaj.

2

Na večji pekač položi peki papir, po papirju razporedi granolo in ga daj v pečico.

Peci 10 minut v predhodno ogreti pečici na 170 stopinjah.

3

Nato pekač vzemi iz pečice, granolo malo premešaj in peci še nadaljnjih cca 10 minut, da postane rahlo zapečena.

4

Ohladi na pekaču, pretresi v zaprt steklen kozarec in hrani na kuhinjski polici do 3 tedne.

SERVIRANJE

Najboljša je s svežim, še malo toplim rastlinskim mlekom (preberi si, kako pripraviti najboljše domače vanilijevo mandljevo mleko), v jogurtu, kot posip za razne kaše, smoothie sklede, ali pa kar tako - z banano in še malo ekstra mandljevega masla.


NASVET: Pražene lešnike lahko kupiš ali pa jih doma pripraviš sama. 

Lešnike razporediš po pladnju in jih pražiš v predhodno ogreti pečici na 160 stopinj Celzija, nekje 15-20 minut. Počakaš, da se malenostno ohladijo, in jih z rokami olupiš. Rjava lupinica zelo hitro odpade. Še lažje je, če jih zavihješ v svežo krpo in dobro podrgneš - lupinica odpade kar sama.

video - priprava domače granole


 
 

Kdo je gutsy

Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ. 

Več o nas >

BREZPLAČNA E-KNJIŽICA

3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI

Želim svoj brezplačen izvod

Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?

Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.