So super stvar, ko prideš sama ali z otroci domov iz službe, pa si samo malo lačna, ali pa ko se odpraviš na kakšen izlet, naj bo to peš v hribe, z avtom ali pa v shopping ...
In v vseh teh primerih veš, da bo trajalo dalj časa in te bo seveda vmes popadla tista nenadna lakota. Jaz vem, da sem tako naravnana, da imam vedno rada pri sebi kaj za prigrizniti, in res “sovražim”, ko nimam s seboj nič mojega, ker to pomeni, da moram potem iskati trgovine oziroma prodajna mesta, kjer lahko dobim hrano, ki mi ustreza oziroma mojemu črevesju ne bo naredila “škode”.
Primer nekaj receptov iz moje spletne zbirkE: veganski prigrizki, ki jih lahko pripraviš vnaprej
Prav tako pa so super tudi razni smoothiji, smoothie sklede in drugi napitki, ter vedno dobrodošla domača mešanica oreščkov.
Večerja iz prigrizkov
Kako se ti sliši večerja, ki je skorajda v celoti pripravljena iz prigrizkov? Mogoče malce nenavadno, ampak dejansko izvedljivo :) No, razen če so tvoji prigrizki vedno sladki ... Če pa tvoj meni prigrizkov obsega tudi slane jedi, jih z malo kreativnosti, dodatnih idej in seveda kakšno dodatno sestavino brez težav pripraviš tudi kot polnovredno večerjo.
Kako pripravim polnovredne tapase
Kot omenjeno, so pri nas tapasi na meniju kar pogosto, seveda pa se razlikujejo glede na sezono.
Poleti dodajam več surove zelenjave, ki jo narežem na različne koščke ali rezine, pozimi pa dodajam več tople zelenjave, ki jo predhodno popražim v ponvi, spečem v pečici ali soparim v loncu. Največkrat takšne zelenjave ne pripravljam vnaprej, razen če mi je kaj ostalo v hladilniku in je za porabiti; raje jo kar pred večerjo pripravim, ker je to res hitro in se praktično peče sama.
Druge sestavine za tapase pa vedno pripravim vnaprej in se mi obdržijo od 3 dni pa vse do več mesecev.
Vedno pripravim:
-
razne namaze,
-
mešano pečeno zelenjavo,
-
soparjeno zelenjavo,
-
surovo zelenolistnato zelenjavo, začinjeno zgolj s soljo, oljem in limono ali pa s kakšnim kremnim prelivom,
-
fermentirano zelenjavo, ki se mi v hladilniku obdrži tudi po več mesecev,
-
krekerje, ki so prav tako lahko na zalogi tudi več tednov (pripravim tako pečene kot tudi presne v dehidratorju - poglej recept za brezglutenske krekerje).
Tukaj lahko najdeš enega izmed receptov za tapase: krostini kruhki s fižolovim namazom.
NE SPREGLEJ IDEJE, KI TI LAHKO VSE MOČNO OLAJŠA!
Če zamudno branje člankov ni tvoja največja strast, pa poglej, ali so razpisani kakšni datumi delavnic, ki jih redno organiziram v živo.
Na delavnicah vedno predelamo nekaj teorije in potem vse to teoretično znanje prenesemo še v prakso. Tako pripravimo kar nekaj primerov jedi, ki so polnovredne, sezonske, rastlinske, okusne preproste in idealne za predpripravo in meal planning!
Vse delavnice so zelo intenzivne in na njih vsem udeleženkam skušam predati kar največ znanja, idej in trikov. In z veseljem lahko rečem, da se mnoge vračajo na vsako naslednjo delavnico. Vabim te, da se nam naslednjič pridružiš, in si olajšaš svoje vsakodnevno ustvarjanje v kuhinji!
Kdo je gutsy
Gutsy je portal, ki te zaobjame kot celoto in kjer na enem mestu najdeš vse za: polnovredno rastlinsko prehrano, zavedno gibanje ter skrb za telo in um. Me ti damo orodja, ti pa zase vzameš, kar potrebuješ.
BREZPLAČNA E-KNJIŽICA
3 ZDRAVI SLADKI POPOLDANSKI PRIGRIZKI
Se ti kdaj zgodi, da ti "pade cuker" in želiš na hitro pojesti nekaj sladkega in obenem zdravega?
Če potrebuješ idejo, kaj bi to bilo, si obvezno prenesi našo brezplačno e-knjižico s 3 sladkimi, a zdravimi recepti za popoldanske prigrizke.